side_banner

nyheter

Syrevasket kvartssand

Kvartssand beising og beisingsprosess detaljert

Ved valg av renset kvartssand og kvartssand med høy renhet er det vanskelig å oppfylle kravene til konvensjonelle fordelingsmetoder, spesielt for jernoksidfilmen på overflaten av kvartssand og jernurenhetene i sprekkene.For bedre å forbedre kvaliteten og utbyttet av rensing av kvartssand, kombinert med egenskapene til kvartssand uløselig i syre og lett løselig i KOH-løsning, har syreutlutingsmetoden blitt et nødvendig middel for å behandle kvartssand.

Behandling med kvartssand er å behandle kvartssand med saltsyre, svovelsyre, oksalsyre eller flussyre for å løse opp jern.

Grunnleggende prosess med kvartssandbeising

Jeg proporsjonerer syrekrem

Tonnevis med sand må være laget av 7-9% oksalsyre, 1-3% flussyre og 90% vannblanding;Krever 2-3,5 tonn vann, hvis vannet resirkuleres, trengs bare 0,1 tonn vann for å rense et tonn sand, i sandrenseoperasjonen vil uunngåelig bringe mesteparten av sanden opp;Behandling med kvartssand er å behandle kvartssand med saltsyre, svovelsyre, oksalsyre eller flussyre for å løse opp jern.

Ⅱ Syltingsblanding

Beiseløsningen sprøytes inn i beisetanken og tilsettes i henhold til andelen saltsyreinnhold som ca. 5 % av sandvekten for å sikre at kvartssanden blir gjennomvåt i beiseløsningen og saltsyreinnholdet er ca. sandvekt.

Ⅲ Syrevasket kvartssand
① Tiden for kvartssand å bløtlegge beiseløsningen er vanligvis 3-5 timer, det spesifikke behovet for å øke eller redusere bløtleggingstiden i henhold til den gule huden på kvartssand, eller beiseløsningen og kvartssanden kan røres i en periode av tid, etterfulgt av bruk av varmeutstyr for å varme opp løsningen til en viss temperatur, kan redusere beisingstiden.

② Bruken av oksalsyre og grønn alun som reduksjonsmiddel beisingsbehandling kan forbedre løseligheten av jern, i sin tur vann, oksalsyre, grønn alun i samsvar med andelen av løsningen ved en viss temperatur, kvartssand og løsning i henhold til med en viss andel blanding, omrøring, behandling i noen minutter, filtreres løsningen ut og behandles etter gjenvinning.

③ Flussyrebehandling: Effekten er god når flussyrebehandling påføres alene, men konsentrasjonen er høyere.Når det deles med natriumditionitt, kan lavere konsentrasjoner av flussyre brukes.

En viss konsentrasjon av saltsyre og flussyreløsning ble blandet inn i kvartssandslurryen samtidig i henhold til andelen;Den kan også behandles med saltsyreløsning først, vaskes og deretter behandles med flussyre, behandles ved høy temperatur i 2-3 timer, og deretter filtreres og renses.

Merk:

Hvis flussyre brukes til å surgjøre kvartssand, er reaksjonen mer komplisert.I tillegg til oppløsning av jern i sure medier, kan HF også reagere med kvarts selv for å løse opp SiO2 og andre silikater av en viss tykkelse på overflaten.

Dette er imidlertid mer effektivt for å rense overflaten av kvartssand og eliminere jern og annen urenhet, så flussyre er bra for syreutvasking av kvarts.HF er imidlertid giftig og svært etsende, så det sure utlekkingsvannet trenger spesiell behandling.

IV Syregjenvinning og avsyrning

Skyll den syrevaskede kvartssanden med vann 2-3 ganger, og nøytraliser deretter med 0,05%-0,5% av natriumhydroksid (kaustisk soda) alkalisk løsning, og nøytraliseringstiden er ca. 30-60 minutter, og sørg for at all kvarts sand nøytraliseres på plass.Når pH når basisk kan du slippe ut lut og skylle 1-2 ganger til pH er nøytral.

Ⅴ Tørr kvartssand

Kvartssanden skal tappes for vann etter syreuttak, og deretter skal kvartssanden tørkes i tørkeutstyret.

Ⅵ screening, fargevalg og emballasje, etc.

Ovennevnte er den grunnleggende prosessen med kvartssand beising og utvaskingsbehandlingsprosess, kvartssandmalm har en relativt bred distribusjon i vårt land, så det er forskjeller i naturen til kvartssand, i rensing av kvartssand trenger også spesifikke problemer spesifikke analyse, utvikle en passende renseprosess for kvartssand.


Innleggstid: 18. oktober 2023